Julebrev fra Venner av Uganda

Her forteller vi deg litt om virksomheten vår, og vi ber om en julegave til våre venner i Uganda. Vi er svært takknemlige for bidrag til VaU, postboks 6652 St. Olavs plass, 0129 Oslo, konto nummer 0539 16 80770. Skriv gjerne ”UHR, Helse eller Skole” på giroen. Det samme som før gjelder: 500 kr eller mer gir skattefritak. Som en liten organisasjon, med svært lite administrative utgifter, forsikrer vi at alle pengene går til disse prosjektene. På forhånd takk!

UHR

Uganda Heritage Roots, UHR, er en gruppe forhenværende gatebarn som nå har lært å danse og spille, de går på skolen, får mat og bolig. De finansierer deler av sine utgifter ved danseoppdrag, men trenger flere bidrag for å dekke alle kostnadene.

Helsestasjonen i Walukunyu

Helestasjonen i Walukunyu fikk ny vanntank fra pengene vi fikk inn i fjor. Vi planlegger å installere solcellelys i denne helsestasjonen. Det skal julegavene vi får i år, gå til.

Vi har tre vennskapsskoler i Uganda, Walukunyu, Kiralamba og Kalagala

Takket være gavene som VaU fikk i fjor, har alle de tre skolene nå solceller på taket og leselys for kveldsundervisning i to klasserom.

I tillegg har to av skolene fått fotballdrakter. Det fikk vi gratis.

Skolebarna i Walukunyu får suppe hver dag, i blant med tilskudd fra frukt og grønt fra skolehagen.

Pengene vi får inn nå, skal vi bruke til skolehage i Kiralamba.

 

 

Feiring av Ugandas nasjonaldag

Den ugandisk foreningen i Norge inviterer til feiring av Ugandas 49. nasjonaldag. Feiringen finner sted 8. oktober i Nordberg Kirke, Kringsjågrenda 1 i Oslo, fra klokken 19:00.

Inngangsbillett: Barn gratis, voksne kr. 100,-

Det blir underholdning for små og store med blant annet moderne og tradisjonell dans og musikk, mat og dansing til afro-beat musikk med DJ LUNGAC !