Catobrev 15

Ønsket om godt nyttår til leserne mine kommer sent og det har sin forklaring.  Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville ta et gjensyn med Dar es Salaam og feire nyttår der, og det var udelt hyggelig.  De drøye tyve årene som var gått siden jeg reiste derfra hadde bare endret byen til det bedre, enda trivdes jeg godt der i de vanskelige årene rett etter at Mwalimu bidro til å fjerne Amin.  Blant annet er det ingen mangel på reservedeler hverken til det ene eller det andre lenger, så alle luftkjølemaskiner går for fullt.  Når uteluften er så varm og fuktig som den er i Dar ved årsskiftetider, er den intense avkjølingen inne nødt til å gi forkjølelse før man blir akklimatisert.  Slik gikk det meg og mitt reisefølge, jeg kom hjem med nesten førr i feber og de første par ukene i det nye året var ikke noe særlig.

Nå har jeg vært i sving en uke og forsøkt å ta igjen en del forsømte ting, det fortsetter jeg altså med nå ved å ønske et riktig godt nytt år til alle som måtte komme til å lese disse linjene.

Torsdag 23. januar hadde vi avskjedsselskap for vår meget populære dekan på «Faculty of Technology», Dr. Badru Kiggundu.  Han er blitt formann i Valgkommisjonen med helt nytt mannskap bortsett fra nestlederen, en nonne som var den eneste som overlevde korrupsjons-, nepotisme- og udugelighetsskandalen som den forrige kommisjonen forårsaket.  Noe lignende er jeg sikker på at vi ikke kommer til å oppleve med Kiggundu som formann, selv om vitsemakerne har det travelt med å fortelle at ettersom kommisjonen nå ledes av en ingeniørprofessor, vil den være i stand til å «engineer the elections».  Den typen «engineering» ligger fjernt fra Dr. Kiggundu. 

På fakultetet var det samstemmig bedrøvelse over å miste ham og like samstemmig glede over at Valgkommisjonen har fått en hedersmann i spissen.

Vi måtte få oss en ny dekan, og etter et valg som betegnes som i aller høyeste grad  «free, fair and transparent» gikk vår avdelingsleder, arkitekt Dr. Barnabas Nawangwe av med seiren.  Han fikk flere stemmer enn de andre to kandidatene til sammen, det var med andre ord et populært valg i motsetning til valget på «Associate Dean» for et par måneder siden.  Det ble skjemmet av intrigetull og annet som burde ligge fjernt fra en akademisk institusjon, men dessverre ikke gjør det, hverken her eller andre steder.

I dag innledes eksamen på Makerere.  Fra nå til semesteret slutter 8. februar blir det en intens periode for studentene, deretter blir det ikke mindre intenst for lærere og sensorer.  Mer en 20 000 eksamensbesvarelser skal gås igjennom og karaktersettes så rettferdig som mulig.  For min egen del har jeg bare 14 eksaminander i ett eneste fag, så min andel av byrden er til å bære!

Her på bruket har det skjedd forandringer, hønseflokken vår er kraftig redusert.  I romjula fikk vi et sykdomsangrep som reduserte bestanden fra enogtyve med smått og stort til de fire som har overlevd, den grå hanen, den hvite og den svarte høna foruten en kalkun.  Vi hadde handlet inn to kalkuner, men vi var ikke flere til jul enn at vi klarte oss med å slakte den ene.  Nå har hønsene begynt å verpe igjen, så om et par måneder er vi forhåpentlig på vei til å bygge opp en ny flokk.

Så livet lever fortsatt!

 

Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>