Catobrev 45

Etter jul «på hytta» i Bushenyi kom det en hangleperiode som endte opp i malaria og dårlig produktivitet. Forhåpentlig er det vel og vakkert overstått, det virker slik. Nå er vi travelt opptatt med å fastsette karakterer for studentenes prestasjoner ved eksamen i desember og det de ellers leverte i løpet av første semester. Fortrinnsvis skal alt være klart før de kommer tilbake for å begynne siste halvdel av studieåret 4. februar.

De siste dagene har jeg lest avhandlinger forfattet av femteårsstudentene våre, i første semester skal de gjøre et selvstendig forskningsarbeid og levere en rapport som bør holde rimelige vitenskapelige mål. Så jeg har lest om byggingen av katedralen på Rubaga Hill, arealutnyttelse i Kampalas pinsekirker og hvordan daginstitusjoner i Kampala imøtekommer behovene hos småbarn mellom 0 og 3. Interessant stoff levert av dyktige studenter.

Andre har vært på praksisarbeid i løpet av «sommerferien». Det skal de føre en dagbok over og dessuten levere en rapport, begge deler skal også karaktersettes, jeg har hatt ansvaret for fem sånne og den siste rapporten leste jeg i går.

Studenten hadde vært på praksis i den tekniske avdelingen i distriktsadministrasjonen et sted vestpå og deltatt i diverse prosjekter. De dreide seg mest om vei og vann og var deler av programmet for fattigdomsbekjempelse på landsbygda. Studenten hadde engasjert seg sterkt, det fremgikk både av dagbok og rapport. I den hadde han valgt å konsentrere seg om innsikten han hadde fått i utbyggingen av vannforsyningen i fjerntliggende deler av landet. Han hadde nok sett og hørt litt av hvert, for mot slutten skriver han:
«However one wonders when Africa and particularly Uganda and to be more spesific Kabale District will ever have such a model, of project with its initial stages properly thought through and activities within properly coordinated much the same for its other stages and the different stages in harmony, with the proper manager at the stealing wheel. Although we must continue to tireless and committedly work for the best together with the few committed and honest people.»

Bruken av «R» og «L» om hverandre gir av og til vidunderlige resultater og dette er et av de flotteste. «Stealing wheel» gjorde dagen for meg i går. Poenget er riktignok utilsiktet, men valgkampen vi opplever disse dagene dreier seg nøyaktig om hvem som skal holde i «the stealing wheel». Knapt noen velger tviler på det.

Besigye er ute for lengst og driver kampanje vidt og bredt, men må stille i retten rett som det er ettersom voldtektssaken mot ham går sin gang. Å dømme etter de ordrette referatene, har han ikke mye å frykte fra den. De andre kandidatene er også på turné, men har vanskelig for å fange interessen i samme grad som de to store, men noen koalisjon for å stille én motkandidat til M7 blir det ikke noe av. En slik tvekamp får vi bare se dersom ingen får 51%, da blir det ekstrarunde. Hittil har det ikke vært andre voldsepisoder enn de som fulgte etter arrestasjonen av Besigye, selve valgkampen har vært fredelig så langt. Til tross for all mistenksomhet valgkommisjonen møtes med av opposisjonen, har den gjort en strålende jobb til nå, annet var ikke å vente med Badru Kiggundu som formann.

Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>