Før årsmøtet. Redd Barnas arbeid i Uganda

Helene Andersson fra Redd Barna:

Helene har vært stedlig representant for Redd Barna i Uganda 3 år, Zimbabwe 3 år og i Mosambik i 7 år, så hun har lang og grundig erfaring i arbeid for barn i Afrika.

Norske Redd Barna jobber mest med utdanning og med Barns rettigheter. Norske Redd Barna startet sitt arbeid i Uganda i begynnelsen av 1990-taltet. Uganda er et hovedsamarbeidsland for Redd Barna Norge.

Arbeide med støtte fra Redd Barna er fokusert på;

  • Kvalitet i Utdanning – Pilot prosjekt i Gulu (I’m Learning)
  • Integrert utdanning, barns rettigheter og beskyttelsesprogram i Karamoja (– en videreføring av Redd Barnas tidligere arbeid, en alternativ basic education i Karamoja; ABEK)
  • Integrert utdanning, barns rettigheter og beskyttelsesprogram i Ugandas central region

Utdanningsprogrammet bygger på 4 forutsetninger som alle må være oppfylt for å kunne oppnå god kvalitet i utdanningen;

  1. Fysisk beskyttelse/fysisk miljø
  2. Psykisk og emosjonell beskyttelse/psykisk miljø
  3. Aktiv læringsprosess og forbedret læringsutbytte
  4. Lokal forankring og samarbeid mellom skole-hjem – voksnes engasjement for barn.

Det har vist seg fra offisiell statistikk at etter 3. klasse kan bare 3,5 % av barna lese en engelsk tekst og forstå den. Dette er en av grunnene til at Redd Barna fokuserer på utdanning i sitt samarbeid med ugandiske myndigheter. Nå måles resultatene av de siste årenes innsats. Dette gjelder barn 5-12 år.

Reaksjonen fra salen på Helenes foredrag var svært positiv og hun fikk flere spørsmål. VaU arbeider jo også med utdanning og barns rettigheter. Konklusjonen er at vi vil holde kontakten, og vi håper å kunne få til et samarbeid der det passer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>