Etter årsmøtet, VaUs siste aktiviteter

Prosjektgruppa. Dette er en nyopprettet arbeidsgruppe i VaU. Karl H. Solberg er leder for den. Karl fortalte at de hadde så vidt begynt på å tenke på evt. nye prosjekter vi kan arbeide med. Han mente at den viktigste grunnen til at Norad har avslått søknader de siste årene, det er at de mener vi er en for liten forening til å klare store prosjekter. Vi må samarbeide med andre organisasjoner.

Ole Christian Gulli er et aktivt medlem i VaU. Han har gjennomført det prosjektet han fortalte oss om på et møte for 3 år siden. De har opprettet en yrkesskole i nærheten av Jinja. Han mener at VaU kan være medarbeider i denne skolen og for eksempel stå for en del at undervisningen. Han har lovt å sende oss opplysninger om prosjektet sitt.

Skolegruppas arbeid med Childrens’s Rights. Anne Carling fortalte om den siste utviklingen av dette prosjektet. De har nå avsluttet det første semesteret av arbeidet på skolen i Kiralamba, Luwero. Rapporten fra Lillian Kobusingye var både opprørende og oppmuntrende lesning for skolegruppa. Det opprørende var at tilstanden for barn i Uganda er atskillig verre enn vi hadde forestilt oss. Det oppmuntrende var at vi har startet et prosjekt som ser ut til å ta tak i dette, slik at det kanskje kan bli en endring. Det er mange som må endre holdninger her. Det var ønske blant medlemmene om at vi sender ut denne rapporten til alle medlemmene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>