Adventskonsert til inntekt for «The child is innocent»

av Einar J. Berntsen

Kjære venner.

De fleste av dere vet har Drude og jeg har vært opptatt av forholdene generelt og menneskers situasjon i Uganda etter at jeg arbeidet der for WMO i 1971-72. I de senere år er har vi vært spesielt opptatt med å bidra til å hjelpe barn og unge til utdannelse, på alle nivåer.

I fjor på denne tiden hadde jeg med en venn, Knut Strøm-Larsen, til Uganda. Hans opplevelser på denne reisen førte til at han har engasjert sin Rotaryklubb i å støtte prosjektet «The Child is Innocent» – eller på det lokale språket, Acholi, «Latin balle Pee. Som kort beskrevet i vedlegget går prosjektet ut på å kunne gi en fullverdig utdannelse for et antall traumatiserte barn fra Nord-Uganda som har levd under terroren fra «Lord Resistance Army» ledet av Joseph Kony. (Mer informasjon om denne terrororganisasjonen er bl.a. å finne på et Googlesøk på LRA).

Knuts initiativ har ført til at flere av Rotaryklubbene i hans område nå går aktivt inn for å støtte «The Child is Innocent», som er et prosjekt som er startet og som gjennomføres av mennesker som hører hjemme i Nord-Uganda og som vi kjenner personlig og full tillit til. Vedlegger også to bilder fra vårt besøk i en av de mange «Internal Displaced Persons»- leirene i Gulu-området; det første av lederen Fred Oola sammen med en mor hennes barn; det andre av Pascka og hennes mor utenfor jordhytta som er deres hjem.

Som en aktivitet for å støtte «The Child is Innocent» arrangerer Hovin, Bryn og Østensjø Rotaryklubber en adventskonsert i Oppsal kirke søndag 29. november, kl. 18.00. Vedlegget er en skannet versjon av invitasjonsbrosjyren til denne konserten.

Så vær velkommen til en flott konsert er et bidrag til barn i Uganda som trenger all den støtt som kan gis.

Med hilsen
Einar J. Berntsen

Adventskonsert 091129

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>