Hva har skolegruppa gjort i 2012?

Resultat av arbeidet i skolegruppa første halvår 2012

Standarden øker på vennskapsskolene våre. I fjor, ba vi om penger til å installere lys på skolene i Walukunyu og i Kiralamba. Takket være innsats fra medlemmer i VaU og andre, er det nå lys i to klasserom i Walukunyu og to i Kiralamba, det er også mulig å lade mobiltelefoner på anlegget. Og det er knyttet til en lynavleder.

Richard Kizito, som gjør den praktiske jobben for oss, har montert solceller oppå taket og lyspærer inne i klasserommene. Beskjed fra rektor på de to skolene er at nå møter det opp mellom 20 og 30 elever til kveldsundervisning. Skolegruppa i Venner av Uganda er kjempefornøyd med dette. Vi håper at skoleresultatene til elevene vil forbedres.

Lys til en skole koster nå ca 15 000 kroner. (Prisen har steget fra i fjor.) Etter å ha installert lys på skolene i Walukunyu og Kiralamba, var kassa tom. Vi hadde ikke råd til lys på den tredje vennskaps­skolen, i Kalagala. DaAnne CarlingogAase Jørgensenfra skolegruppa var på besøk i Uganda i februar, besøkte de denne skolen. De kom hjem med beskjed om at vi MÅ sørge for at disse elevene også får lys. Der er det bekmørkt om kvelden, og de har ønsket seg lys lenge. Skolegruppa har derfor lovt Kalagala-skolen at vi skal prøve å få til dette. Dessuten er lærere og elever i Kiralamba i ferd med å rydde et område til skolehage. Vi har lovt at vi skal sørge for penger til piggtråd, så de kan sperre av området mot dyr. I tillegg har skolegruppa begynt å diskutere om vi kan hjelpe noen av de andre skolene i nærheten med å få installert lys. Richard Kizito er klar.

Til høsten fortsetter vi med samarbeidet med skolene. Lederen i skolegruppa, Ingrid Opdøl. drar en tur til Uganda og besøker skolene (alle i skolegruppa reiser for egen regning). Hun har med seg en gave til elevene i Walukunyu, noe de ønska seg veldig: Fotballdrakter.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>