Nytt kjøkken ved Walukunyu barneskole

Skolegruppa har nå, ved hjelp av egne bidrag og fra venner og bekjente, samlet nok penger til å bygge en god kokeovn til skolen i Walukunyu. Hensikten er at barna skal få et måltid mat hver dag. Mange barn kommer til skolen uten frokost. Et måltid midt på dagen øker trivsel og læringsevne. 13. august 2010 undertegnet skolegruppa kontrakt med Richard Kizito om bygging av ovnen. Foreldrene til barna i Walukunyu skal produsere de mursteinene som trengs til ovnen og til vegger rundt det lille kjøkkenet rundt ovnen..

Den 7. september 2010 besøkte Karl Solberg fra skolegruppa og Åge Rønningen fra styret i VaU Walukunyu Primary School, med formål å sjekke hvor langt Richard hadde kommet med ombygging av kjøkkenet og vedovnprosjektet. 

Kjøkkenet er utvidet både på lengden og i bredden og blir et riktig bra kjøkken. Foreldrene har laget murstein og håndverksarbeidet så riktig bra ut. Det ble først laget en grunnmur som veggene hviler på. Størrelsen på kjøkkenet vil tillate oppbevaring av både ved og kokekar. Det var innkjøpt en jerndør, så sikkerheten skulle bli bra.

Det vil bli lagt betonggulv og veggene blir pusset. Det er også innkjøpt bølgeblikkplater for hele taket, da eksisterende bølgeblikkplater blir for korte til at de kan brukes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>