Lys på skolen i Walukunyu!

Koking av grøt til skolebarna i Walukunyu

VaU-medlemmene Drude, Einar og Cato har vært på besøk i Walukunyu sammen med vår venn, ingeniør Richard Kizito. Richard har nå installert solpanelene på skolebygningen med lampe i lærerværelset og to lamper i to klasserom. De har gjennomført en offisiell «åpning», der lyset ble slått på, til begeistring for elever, lærere og resten av landsbyen.

Samtidig har skolen fått erstattet det største kokekaret som var gått i stykker med et nytt som er laget i rustfritt stål og ser meget bra ut, forteller Drude.

VaU har også hjulpet til med å bygge en kokeovn ved skolen. Nå får alle barna en porsjon grøt hver dag. Det hjelper dem til å holde seg våkne til læring og leik gjennom skoledagen.  Når de nå også har fått lys i to klasserom, har de i tillegg sjansen til å lese lekser etter mørkets frambrudd.

Vi gratulerer!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>